Lumekuninganna saab Ugalas uue kuju

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatris jõuab neljapäeval lavale muusikaline lastelavastus «Lumekuninganna».
Ugala teatris jõuab neljapäeval lavale muusikaline lastelavastus «Lumekuninganna». Foto: Heigo Teder / Ugala

Ugala teatris jõuab neljapäeval lavale muusikaline lastelavastus «Lumekuninganna». Lavastaja Oleg Titovi käe all saab Taani jutuvestja Hans Christian Anderseni klassikaline lugu Lumekuningannast uudse ja värske hingamise.

Kui Kaj ühel külmal talvepäeval kadunuks jääb, otsustab Gerda venda otsima minna ja ta maksku mis maksab koju tagasi tuua. Nii algab seikluslik rännak läbi talvise võlumaa. Oma teekonnal jõuab Gerda järjest lähemale Lumekuninganna jäisele riigile. Ta kohtab nii sõpru kui vaenlasi, kuid lõpuks peab ikka ise leidma lahenduse, kuidas saada jagu imekauni Lumekuninganna võluväest ning leida tee oma venna jäätunud südameni. Dramaturg Liis Aedmaa uusversioonis liituvad Gerdaga laval Punamütsike, valge hunt, printsid ja printsessid ning teistest muinasjuttudest tuttavad tegelased.

«Mulle väga meeldivad muinasjutud, kuid ma olen alati tahtnud aru saada, miks muinasjuttudes kurjad on kurjad ja head on head, ning mängida mõttega, et kurjad ei ole ju alati olnud kurjad,» vahendas lavastaja Oleg Titovi sõnu teatri pressiteenistus.

Oma lastelavastustes on lavastaja püüdnud pakkuda vaatajatele võimalust mõista, et pahatahtlike tegude taga võib sageli peituda inimlik kurbus ja üksindus. Muinasjuttude peamine mõte, et hea võidab kurja, tähendab Titovile mõistmist, et meil on igal hetkel võimalik valida, kas teha kurja või pigem head.

Seikluslik lugu kulgeb Peeter Konovalovi originaalmuusika ja laulude saatel. Lumekuninganna maailma loob Ugala suurele lavale NUKU teatri peakunstnik Rosita Raud, valguskujundaja Rene Liivamägi ja videokunstnik Katre Sulane. Laval on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 12. lennu tudengid.

Kõik, kes lähevad etendust vaatama detsembrikuus, kohtuvad ka jõuluvanaga, kellel on igaühele kingitus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles