Infarkti saanud mees esitas töötukassale aastaga kaks taotlust ja kolm vaiet

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamehaige Märt Vigur võitles töötukassa ekspertide ja arstidega, kes pidasid teda terveks.
Südamehaige Märt Vigur võitles töötukassa ekspertide ja arstidega, kes pidasid teda terveks. Foto: Elmo Riig

​Südameinfarkti saanud Märt Vigur vaidles töötukassaga aasta aega selle üle, kas ta on töövõimeline. Kemplus jõudis lõpule selle aasta novembris, kui Viljandi haigla talle kolmeks aastaks osalise töövõime määras.  

Mullu novembris sai 45-aastane Vigur pärast südameinfarkti ahenenud veresoonele ravimkaetud stendi ning oli sunnitud vahetama öise vahetusega CNC-pingi operaatori töö elektrimootorite mähkija oma vastu. Tema töövõimetoetuse taotlust menetlenud töötukassa ja osaühing Seksuaaltervise Kliinik, kellelt töötukassa töövõime ekspertiisi teenuse on tellinud, leidsid, et ta on terve kui purikas. 

«Pidin koormust vähendama, aga polnud kindel, et lihtsamagi tööga hakkama saan, tagatippu tuli mullu detsembris taotluse peale Seksuaaltervise Kliinikult otsus, et olen terve ja kasigu ma tööle,» rääkis Vigur. Ta esitas töötukassa otsuse peale vaide ning tänavu jaanuaris määras Viljandi haigla arst Kersti Pari talle pooleks aastaks osalise töövõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles