Tulekahju pani Arjadis kuivatamise seisma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng seiskas kuivati töö, ent väljastpoolt polnud kahjustusi märgatagi. Pritsimehed said tulekahjust jagu paari tunniga.
Põleng seiskas kuivati töö, ent väljastpoolt polnud kahjustusi märgatagi. Pritsimehed said tulekahjust jagu paari tunniga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Neljapäeva hommikul läks Suure-Jaani vallas Arjadi-Jüri talus põlema kuivati, kuid õnneks polnud kahju suur ja peremees lootis õliküttekatla päeva jooksul taas tööle panna.


Päästjad said teate tulekahjust hommikul veidi enne kella seitset, kui töömees oli märganud kuivati õhukanalist välja lendavaid sädemeid ja teatanud sellest talunik Aivar Kundlale. Sündmuskohale sõitsid pritsimehed Suure-Jaanist ja Võhmast.



Kundla arvates võis Soome päritolu täisautomaatkuivatis tulekahju põhjustada õhutorusse kogunenud niiske tolm, mis kuumenedes süttis. Torus liigub punkris vilja kuivatav kuum õhk, mis 30 kraadi peale jahtununa väljalasketoru kaudu eemaldatakse.



«Tegemist on vaakumsüsteemiga: põlengu ajal imes ventilaator ka suitsu ja sädemed õhutorust välja,» selgitas talunik.



Hõõguvate tulekollete kustutamine kestis paar tundi. Päästjate sõnul oli tegemist õnneliku õnnetusega, sest hoone eriti kannata ei saanud.



Viljandimaa päästeosakonna juhataja Jüri Soovik ütles, et kuivatipõlengud tekivad tavaliselt siis, kui ei jälgita kütmisrežiimi. Õnnetusi on põhjustanud ka kehvasti isoleeritud kuumatorud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles