Uus kontserdisari jätkub aidas

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja «Made» esimene kontsert oli 17. oktoobril Viljandi gümnaasiumis.
Sarja «Made» esimene kontsert oli 17. oktoobril Viljandi gümnaasiumis. Foto: Linda-Liis Eek

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaosakonna uusim kontserdisari «Made» jätkub teise kontserdiga kolmapäeval, 6. detsembril kell 19 Viljandi pärimusmuusika aidas.

«Mademel» astuvad üles kultuuriakadeemia ansamblid, kes esitavad pärimus-, pop- ja džässmuusikat. Ühes koosseisus esinevad esimese kuni neljanda kursuse tudengid. Sarja teise kontserdi jaoks on uue repertuaariga koos proove tehtud viimased poolteist kuud. Osa ansambleid musitseeris koos ka juba esimesel kontserdil, aga seekordseks esinemiseks on juhendajad vahetunud ning muusikud on veidi teistsuguses olukorras. 

«Igal ansamblil on üks õpetajast juhendaja, kes on omamoodi eriline ning panustab ansambli progressi sama palju kui õpilased ise. Selle tulemusena liigutatakse mägesid, südameid ning piire muusikas,» rääkis pärimusmuusikatudeng Kristjan Kuusmik.

Et lähenevad jõulud, põimitakse seekordsel kontserdil eri vormides uuslooming vanade eestlaste jõulukommetega: iga ansambel tutvustab ühte unustuste hõlma vajunud kommet. «Mademel» esineb ka üllatusansambel. Kontsert on tasuta. 

Sarja «Made» esimene kontsert leidis aset 17. oktoobril Viljandi gümnaasiumis. Õppeaasta jooksul on kokku neli kontserti ja alati vahetub kas juhendaja või ansambli koosseis, seega on kõik kontserdid omanäolised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles