Küsitlus. Kui oluliseks peate toidu eestimaist päritolu?

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Kenk (üleval vasakul), Raili Lilleleht, Kristi Kangilaski ja Andres Noormets.
Olav Kenk (üleval vasakul), Raili Lilleleht, Kristi Kangilaski ja Andres Noormets. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sakala tundis oma küsitluses seekord huvi, kas ja kui tähtis on inimestele see, kust on nende toit pärit.

OLEV KENK, ERR-i ajakirjanik

Toidu kodumaine päritolu on minu jaoks väga tähtis. Vaatan alati, mis toiduainetes sees on, kas seal on kemikaale või mitte. Nüüd Mulgi Õuna juhtumi valguses ei saa üldse aru, kuidas me oleme nii juhmid. Oleme ju nii palju aastaid Eesti Vabariigis ja ikka juhtuvad sellised asjad, kus keegi üritab petta. Sellel juhul ei ole küll päris kindel, kas tegemist on pettusega, aga niisugused asjad peaksid olema põhimõtteliselt täiesti välistatud. Inimeste jaoks on toidu päritolu väga oluline. Ma ise eelistan ikka kodumaist toitu. See on küll vahel kallim, kuid mitte alati. Kodumaine toit maitseb armsamalt. Mulle meeldib käia reisimas ja maiustada kohaliku köögiga, see on hästi põnev. Traditsioonilistel tähtpäevadel on mul aga laual vaieldamatult ainult eestimaine.

Tagasi üles