Tõnu Kiviloo loobus ajutiselt kohast Põhja-Sakala vallavolikogus

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi.
Endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo on veendunud, et ei ole teinud midagi seadusevastast. Ringkonnakohus aga sama meelt ei ole ning saatis ta kuueks kuuks reaalselt vangi. Foto: Elmo Riig

Kahes kohtuastmes korruptsioonis, kelmuses ja omastamises süüdi mõistetud endine Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo astus novembris ajutiselt Põhja-Sakala vallavolikogu liikme kohalt tagasi ning tema asemel pääses volikokku Kuhjavere külavanem Romeo Mukk.

Tõnu Kiviloo mõisteti maakohtus mitmes kuriteos süüdi juba aasta tagasi, kuid sellest hoolimata kutsus Reformierakond ta valimisteks oma nimekirja. Kiviloo oli valimistel väga edukas ning kogus kolmandiku võrra suurema häältesaagi kui neli aastat tagasi, mil ta võitis valimised Kõpu vallas. Nüüd on Kiviloo vallavolikogule tehtud avalduse järgi palunud oma volitused peatada 1. märtsini.

Vahetult pärast valimisi langetas Kiviloo süüasjas otsuse ringkonnakohus, karmistades maakohtus tehtud otsust. Endisele vallavanemale määrati poole aasta pikkune reaalne vangistus, mis tähendab, et ta on esimene Eesti vallavanem või linnapea, kes peaks korruptsioonikuriteo eest vanglasse minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles