Hollandis osatakse Eesti Metsa hoida. Magushapu vutireis

Marek Tiits
, jalgpallivaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami Ajax on Hollandi jalgpalli vaieldamatu hiiglane. Paraku tuli reisikirja aluseks olnud mängus NAC Bredal palli lendu saata enamasti õudust täis silmadega. Pallivaldamisprotsent tolles mängus oli 72:28 Ajaxi kasuks. 14 väravale tehtud löögist toimetas Ajax võrku kaheksa.
Amsterdami Ajax on Hollandi jalgpalli vaieldamatu hiiglane. Paraku tuli reisikirja aluseks olnud mängus NAC Bredal palli lendu saata enamasti õudust täis silmadega. Pallivaldamisprotsent tolles mängus oli 72:28 Ajaxi kasuks. 14 väravale tehtud löögist toimetas Ajax võrku kaheksa. Foto: Marek Tiits

Kuidas juhtub nii, et väikesest Viljandist jõuab tosina aasta jooksul Hollandi jalgpalli kõrgliigasse kaks meest? Kuidas seal elatakse ning mida tähendab Viljandi poisile mängimine tõelises jalgpalliatmosfääris?

Mõte külastada sel suvel Hollandi kõrgliigaklubi NAC Bredaga liitunud Karol Metsa sigines mu pähe kohe, kui üleminekust kõnelev uudis Eesti spordiajakirjanduse vallutas. Istusin tol palaval suvepäeval oma maja katusel ja äkitselt hakkas telefon mu taskus piuksuma.

«Karol Hollandis, saad aru!» hõiskas üks sõber. «Täitsa lõpp, seda ma ei oodanud. Super!» rõõmustas teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles