Ministeerium ühendab Vana-Võidus kaks kooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiatus on raskestikasvatatavaid poisse õpetatud aastakümneid. Üsna pea võib ministeerium selle koolimaja kinni panna ning poisid hoopis Vana-
Võitu kolida.
Puiatus on raskestikasvatatavaid poisse õpetatud aastakümneid. Üsna pea võib ministeerium selle koolimaja kinni panna ning poisid hoopis Vana- Võitu kolida. Foto: Priit Simson

Haridusministeeriumis küpsenud plaan koondada enam kui poolsada Puiatu ja Tapa erikooli poissi Vana-Võitu tähendaks Viljandi lähedale uue koolikompleksi kerkimist.


«On kindel, et praegustesse hoonetesse me ära ei mahuks ning erikoolil on vaja ülejäänud õpilastest eraldatud eluruume,» selgitas Viljandi ühendatud kutsekeskkooli haldusjuht Mati Valli.



Ehitust pole veel kavandama hakatud.



Haridus- ja teadusministeeriumi koolikorralduse osakonna juhataja Teet Tiko loetles uue koolikompleksi tähtsamaid osi: rühmakodud kuuele kuni kaheksale õpilasele, üldhariduse õppebaasid, huvitegevuseks ja sportimiseks sobivad rajatised.



Osa töötajaid tuleb Tiko sõnul praegustest erikoolidest, aga kaasatakse ka uusi inimesi.



Vana-Võidul on palju plusse


Haridusministeeriumi töörühma seniste otsuste ellu jõudes kaoks Puiatu erikool kindlasti. Seni pole aga jõutud selgusele, kas suunata 15 Puiatu poissi Tapa samalaadsesse kooli või lõpetada ka selle õppeasutuse tegevus ja koondada kõik poisid hoopis Vana-Võitu.



«Postimehe» andmetel eelistab küsimuse lahendamiseks loodud töörühm Vana-Võidut.



Et praegused erikoolid tegutsevad amortiseerunud hoonetes, mille nüüdisajastamine on kulukas, tehakse ministeeriumis uue erikooli rajamise plaane.



Teet Tiko selgitust mööda on Vana-Võidu eelised asukoht suure linna läheduses, vaba riigimaa, erikooli õpilastele sobilikud erialad ning valmisolek erikooliga koostööd teha.



Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus on «Postimehe» andmetel mõttega päri, kuid temalt eile kommentaari küsida ei õnnestunud, sest ta on puhkusel ja Eestist kaugel.



Puiatu töötajad on ärevuses


Ajal, mil Vana-Võidus asuval koolil seisab ees paisumine, mõtlevad Puiatu erikooli 40 töötajat tulevikule ärevusega.



«Ootame kogu aeg, et keegi ütleks meile, mis edasi saab, aga mingit selgust pole,» nentis erikooli direktor Arvo Ree­dik.



Teet Tiko sõnul avaneks sealsetel õpetajatel kooli sulgemise järel võimalus kandideerida uue õppeasutuse komplekteerimiseks korraldatavatel konkurssidel. «Et tegu on kogenud töötajatega, on neil kindlasti võimalik leida koht erikoolis või mõnes muus koolis,» arvas ministeeriumi ametnik.



Vaevalt mõni kuu ametis olnud Reediku sõnul paikneb Puiatu erikool väga heas kohas. «See on eraldatud, aga linnale lähedal,» selgitas ta. «Kool võiks Puiatus jätkata.»



Kui Arvo Reedik 2006. aastal Pärnust Viljandi vanglat juhtima saadeti, anti talle justiitsministeeriumist kaasa konkreetsed suunised, et vangla tuleb kahe aastaga sulgeda. Sel suvel Puiatu erikooli direktoriks asudes talle haridusministeeriumis kooli sulgemisest ei räägitud. «Juttu on sellest olnud muidugi pidevalt,» nentis ta.



Puiatu kooli praegused hooned läheksid asutuse sulgemise järel tõenäoliselt oksjonile. «Kui Pärsti vald ei esita põhjendatud taotlust saada need hooned endale avalike ülesannete täitmiseks, müüakse kinnistud avalikul enampakkumisel,» lisas Tiko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles