Sveba-Dahlen hoolib töötaja tervisest

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi firma Sveba-Dahlen tunnistati enim töötajate tervisest hoolivaks Eesti ettevõtteks eeskätt keevitajatele loodud töötingimuste eest.
Viljandi firma Sveba-Dahlen tunnistati enim töötajate tervisest hoolivaks Eesti ettevõtteks eeskätt keevitajatele loodud töötingimuste eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eilsel töötervishoiu päeval Tallinnas rahvusraamatukogus kuulutati Viljandi osaühing Sveba-Dahlen kõige rohkem töötajate tervisest hoolivaks firmaks Eestis.


Tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Heidi Vilu rääkis, et tiitlile «Hea tava» võivad kandideerida kõik ettevõtted, kes panustavad töötajate tervisesse rohkem, kui seadustes on ette nähtud.

«Meie inspektorid käivad aasta jooksul ligi 4000 firmas ja asutuses ning sageli soovitavad just nemad eesrindlikel tööandjatel võistlusest osa võtta,» lausus Vilu.

Pagaritööstustele sisseseadet tootev Sveba-Dahlen tuli esimeseks eelkõige tänu sellele, et töökohad olid kujundatud väga ergonoomiliseks, vähendatud oli sageli korduvate liigutuste tegemist ja kergendatud raskete esemete teisaldamist. Läinud aasta algusest on osaühing selleks investeerinud ligi 680 000 krooni.

Tänu muudatustele saavad näiteks käsitsikeevitajad reguleerida oma töölauda ja tooli vastavalt keha eripäradele ja keevitatava detaili mõõtmetele.

«Lisaks pakub Sveba-Dahlen töötajatele palju sportimisvõimalusi,» tõi Heidi Vilu välja ettevõtte teise suure plussi.

Eesti parimana kandideerib Viljandi firma edasi üle-euroopalisel võistlusel, mille võitjad tehakse pidulikult teatavaks Hispaanias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles