Elektrit täis muinasjutt

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Homme on esimene advent ja Viljandi on endale juba pidurüü selga saanud. Kõikjal põlevad värvilised tuled ning Vabaduse platsi ja Centrumi parklasse on kuusk püsti lükatud. Maad kattev lumekirme on küll õhuke kui Haapsalu sall, aga õiget meeleolu loovat värvilist silmailu peaks jaguma ka nõudlikumale jõulufännile.

Linnakunstnik Malle Londoni sõnul on selle aasta eelarves linna kaunistamiseks ette nähtud 23 000 eurot. Summa on varasemast suurem ning sisaldab 4200 euro väärtuses Vabaduse platsi kuuske, selle paigaldamist ja hilisemat teisaldamist ning aastavahetusel taevasse lennutatavat 1500-eurost ilutulestikku. Samuti tuli sellest summast ära teha amortiseerunud jõuluvalgustite remont.

Täiesti uued linnakaunistus­elemendid on sel aastal Laidoneri platsi keskele üles seatud vihmavarjud ning Riia maantee ja Vaksali tänava ringristmiku kujunduse leedkaared ja -kerad. Kaunistuste kinnituskonstruktsioone kasutatakse linnakunstniku sõnul ka suvel lilleamplite paigaldamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles