Elektrisära näitab teed jõuludele

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Kristjan Suits teisipäeva õhtul kaunistust paika sättis, oli maa veel roheline. Kolmapäeva hommikuks oli lumevaip muru kinni katnud.
Kui Kristjan Suits teisipäeva õhtul kaunistust paika sättis, oli maa veel roheline. Kolmapäeva hommikuks oli lumevaip muru kinni katnud. Foto: Elmo Riig

​Valguskunstnik Kristjan Suits laotas teisipäeva õhtul Viljandis Köstis kahe tiheda liiklusega sõidutee vahelisel muruplatsil laiali pilkupüüdva valguskardina, mille keskele on paigutatud jõulukroonid.

«Kui nüüd Viljandisse sisse sõidad, näed kohe valgust ega jõua mingisse pimedasse Ida-Euroopa linna,» selgitas Suits. «See ei ole valgusinstallatsioon, see ei vilgu ja mina nimetan seda lihtsalt jõulukaunistuseks. See on selline ilus ja tore kompositsioon. Ma olen eriti uhke rahvuslike jõulukroonide üle – neid võiks üldse linnapildis rohkem olla.»

Kristjan Suits on pannud helendama nii tammepuid kui kirikuseinu, kuid jõulukaunistuse tegi ta esimest korda. Kuigi kahe tänava vahelist muruplatsi on kasutatud väiksemate jõulukaunistuste tarbeks ka varem, siis nii mastaapset teost, nagu seal teisipäeva õhtust möödujate rõõmuks helendab, pole varem olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles