Savist linnamakett käis robotinäitusel

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Anier ja Andri Aleksandrov selgitavad, milliseid objekte ja ehitisi on maketil kujutatud. Lisaks neile ehitasid tulevikulinna Leonard ja Uku Thor Kaarelson.
Siim Anier ja Andri Aleksandrov selgitavad, milliseid objekte ja ehitisi on maketil kujutatud. Lisaks neile ehitasid tulevikulinna Leonard ja Uku Thor Kaarelson. Foto: Marko Saarm

Milline võiks olla Viljandi saja aasta pärast? Küsimus püstitati Oja koolis arhitektuuri ja linnaaiandust käsitlevas tunnis ja vastust otsides ehitati savist linnamakett.

Juhendaja Piret Anieri sõnul valiti teemaks Viljandi saja aasta pärast seetõttu, et kavatseti minna «Robotexile» ning sealse õpilastööde võistluse teema oli «Sada aastat hiljem».

Savist linnaga robotinäitusele minek võib tunduda ehk kummaline, ent Piret Anieri ütlemist mööda sobitus see teemaga väga hästi. Žürii arvas sama ning tulevikulinna ehitajad said auhinnaks kaks roboti meisterdamiseks loodud legokomplekti ja roboti koodi õppimise komplekti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles