Mulgi vald saab maakonna kalleima juhtimise

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa neljas omavalitsuses asub tööle kolm vallavanemat ja üks linnapea ning kuus abivallavanemat ja kaks abilinnapead.
Viljandimaa neljas omavalitsuses asub tööle kolm vallavanemat ja üks linnapea ning kuus abivallavanemat ja kaks abilinnapead. Foto: Sakala

Nelja pisikese Mulgimaa omavalitsuse juhtimise eest maksti tegevjuhtidele kuus kokku 6854 eurot brutopalka. Liitumise järel üheks saanud Mulgi valla vallavanemale ja tema neljale abile tuleb aga maksma hakata rohkem kui 11 500 eurot kuus.

Sellise summani jõudis Sakala konservatiivse arvutuse järel, kus vallavanema palgaks on võetud volikogu määratud 3300 eurot ning abivallavanemate keskmiseks palgaks 2000 eurot kuus. Vallavanema nelja lähima abilise palka pole veel kindlaks määratud, aga volikogule esitatud plaani järgi peaks see jääma 1600 ja 2900 euro vahele. See tähendab, et kui abivallavanematele määratakse maksimumsumma, on juhtide palgakulu koguni 15 000 eurot kuus.

Kokkuleppe hind oli neli vallavanema abi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles