Pärimusmuusik näitab parmupilli kõla

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cätlin Mägi annab detsembris soolokontserdi «Mu pill parmupill».
Cätlin Mägi annab detsembris soolokontserdi «Mu pill parmupill». Foto: Maritta Anton

Juba mõnda aega on üks Eesti nõutumaid parmupillimängijaid Cätlin Mägi sepitsenud plaani, kuidas maailma parandada, ja nüüd on ta lahenduse leidnud. Cätlin Mägi pillikogus on peaaegu poolsada parmupilli, millel ta nii enda kui teiste rõõmuks kõlada laseb.

Soolokontserdil «Mu pill parmupill» kõlavad 12. detsembril pärimusmuusika aidas erinäolised parmupillid. Võib isegi öelda, et kontserdil on kohal justkui terve parmupillide ansambel, sest vilunud virtuoos esitab repertuaari, mis nõuab korraga mitme parmupilli osavat mängimist.

Selline pilt on omaette vaatemäng ja paljudele inimestele veel avastamata. Erinevate parmupillide kooskõlale lisavad ägedust ja võimu luuperid ning efektiplokkide rägastik. Cätlin Mägi arvates ei ole piire siin päikese all ega kontserdil, mille täidavad äärest ääreni eesti oma rahvapillid – parmupillid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles