Nädala loom. ​Lendavate taldrikute mõistatus

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andre Aavastik

1990-ndate hittseriaali «Salatoimikud» peategelased olid FBI agendid Fox Mulder ja Dana Scully. Kui Scully püüdis vähemalt esimestel hooaegadel kõike mõistusega võtta ja leida üleloomulikele nähtustele realistlikke seletusi, siis Mulder ei kahelnud ebamaistes asjades karvavõrdki ning ajas suure õhinaga lendavaid taldrikuid taga. 

Uskumatuna näivate sündmuste tunnistajaks on viimasel ajal olnud ka Karksi-Nuia kettagolfiharrastajad. Pole ju tavapärane, et pimedal ajal mängimiseks kasutatav helendav ketas pärast mahakukkumist edasi liigub ja lõpuks nagu võluväel tundmatusse kaob. Mõni leitakse ootamatust kohast üles, mõni saadakse tagasi ilma tuledeta ... Salatoimik missugune!

Ent nagu juba eriagent Scully teadis, on enamikule asjadele mõistlik seletus. Nii on ka Nuia sportlased juba ammu välja selgitanud, et kettad ei liigu maaväliste jõudude mõjul, vaid nendega armastab vehkat teha noor rebane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles