Nädala protest. ​Uut ja vana

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KAOS Arhitektid

​Viljandisse Oru tänavale plaanitav kortermaja on pannud protesteerima nii kümned viljandlased kui oma tulevase naabri Maaelu Edendamise Sihtasutuse. Trepimäe ümbrus, üks Viljandi esinduslikuma miljööga piirkondi aga kahtlemata vääribki, et tema üle arutletakse ja tema eest seistakse. 

On mõistetav, et paljudele on vastukarva hoone moodne joon. Teisest küljest peame tunnistama, et ühtset arhitektuuriansamblit ei moodusta see mäenõlv juba aastakümneid. Kui villade kõrval on niikuinii Nõukogude tüüpprojekti ehitatud eramud ja mõnesaja meetri kaugusel Ranna puiesteel asub plaanitavaga samas stiilis valge passiivmaja, miks siis uus korterelamu ei sobi?

Minu meelest pole Oru tänava arenduse peaprobleem see, et ta on moodsa joonega – leiavad ju muinsuskaitsjadki, et võltsvanu hooneid ehitada ei sobi. Lihtsalt selle koha jaoks on kavandatav maja liiga pretensioonitu. Siin kõrval on ikkagi Trepimägi oma

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles