Liba-Sakala. Ahistamisskandaal filmimaailmas üha laieneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Rabbit on pärast filmivõtetel juhtunut tundmatuseni muutunud.
Jessica Rabbit on pärast filmivõtetel juhtunut tundmatuseni muutunud. Foto: Kaine Jänes

Hollywoodi ahistamisskandaalid on jõudnud otsapidi ka animatsioonimaailma. 1988. aasta menufilmi «Kes süüdistas jänes Rogerit» naispeaosaline Jessica Rabbit väidab, et filmi inimnäitleja Bob Hoskins tegi talle korduvalt siivutuid ettepanekuid ja paljastas endast erinevaid kohti. Samas ei pidanud ta paljuks filmi peaosalist Roger Rabbitit väljaspool võtteid kõrvadest sikutada ning teha kohatuid nalju nende pikkuse kohta. Et Bob Hoskins on juba mõned head aastad manala mees, siis kohtusse asi arvatavasti ei jõua.

Jessica Rabbiti pihtimise peale läksid aga lahti ka teiste multifilmitegelaste seni vaikinud suud. Nii olevat sookoll Shrek võtetevälisel ajal patsutanud eesel Donkeyt ebasobivatele kohtadele ning narrinud kolme pimedat hiirt, käskides oma erinevaid kehaosasid puudutada, kuid valetades, mis kehaosaga tegelikult tegemist on.

Samuti kurtis menufilmi «Jääaeg» naispeaosaline, mammut Ellie, kuidas laiskloom Sid üritas talle mitu korda seksuaalselt läheneda. «Ta ähvardas, et tunneb stsenaristi ning kui ma tema pakkumistega ei nõustu, laseb ta mu järgmisest filmist välja kirjutada,» rääkis ta. Kui aga süüdistused peaksid tõele vastama, asendatakse hoopis Sid järgmises «Jääaja» loos mõne teise tegelasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles