Mulgid said uue uhkuse ja vanema Mulgi vallast

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa Uhkuse auhind anti  Nava Lava festivali eestvedajale Jaak Kõdarile.
Mulgimaa Uhkuse auhind anti Nava Lava festivali eestvedajale Jaak Kõdarile. Foto: Elmo Riig

​Eile pidasid mulgid Tõrva gümnaasiumis 11. konverentsi, valisid endile uue vanema ja kuulutasid välja Mulgimaa Uhkuse auhinna saaja. 

Mulkide vanemaks sai juba  korra seda ametit pidanud Peeter Rahnel, kellele andis ülesanded üle eelmine vanem, Tõrva linnapea Maido Ruusman. Mulgi kultuuri instituudi juhataja Kaja Allilender tähendas, et nüüd kui loodi Mulgi vald, on sümboolne, et selle valla vanem sai ka mulkide vanemaks. Lisaks toimub kevadel järgmine Mulgi pidu Abja-Paluojal. «See käib kihelkonniti ja Halliste kihelkonnas pole seda veel olnud ka,» ütles Allilender. 

Tänavune Mulgimaa Uhkuse auhind anti Jaak Kõdarile.  «Ta on ju 11 aastat Naval kultuurifestivali vedanud ja need kõik on seal olnud mulkide lood,» lausus Allilender ja märkis, et Nava Lava etenduste mulgipärane sisu andis veel topeltpõhjuse Kõdarit valida. «Ja ta on kirjutanud päris palju raamatuid ning kinkis ka konverentsil instituudile 300 teost, et saaksime oma raamatukogu täiendada.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles