Tantsumajas tähistatakse naistepüha kadripäeva

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. novembril, kadrilaupäeval on  aidas tegutsevas Tantsumajas naistepüha tähistamine.
24. novembril, kadrilaupäeval on aidas tegutsevas Tantsumajas naistepüha tähistamine. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

24. novembril on kadrilaupäev ja seetõttu on kõik huvilised oodatud kell 19 Viljandi pärmusmuusika aidas tegutsevasse Tantsumajja naistepüha tähistama.

Sel puhul annavad aidas tooni just naised ja neiud. Kadripäevale kohaselt lüüakse tantsu. Sel korral saavad selgeks Wales`i rahvatantsud, mis koosnevad sammudest ja liikumistest, mis ühendavad sõprus- ja seltskondi.

Tantsumajas pakuvad hääde külapidude meeleolusid kultuuriakadeemia muusikatudengid Elina Kasesalu, Kelly Veinberg, Lisette Kingsepp ja Regina Mänd Heino Elleri nimelisest Tartu muusikakoolist. Pärimusmuusikud ja Mooste rahvamuusikakooli õpetajad Sille Ilves ja Martin Leamon (Eesti/Wales) õpetavad Wales`i seltskonnatantse, mis oma lihtsuses pakuvad tantsurõõmu ka neile, kes keerulisi tantsuvõtteid pelgavad.

Tantsumaja on Eesti pärimusmuusika keskuse loodud peoformaat, mis meenutab vanu häid külapidusid. Kord kuus saab vahetult tantsu lüüa, nautida külapeo kaasakiskuvat meeleolu, kuulata elavat pärimusmuusikat koos ärksate pillimeeste ja mõnusa seltskonnaga ning õppida teadjate õpetusel tantsusammegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles