Kulno Malva kutsub lamamiskontserdil otsima oma kõla

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevasel lamamiskontserdil annab mõtetele intiimsust ja valgust Kulno Malva.
Laupäevasel lamamiskontserdil annab mõtetele intiimsust ja valgust Kulno Malva. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba mõnda aega avaneb Viljandi pärimusmuusika aida külalistele kord kuus üllatav vaatepilt. Aida suur saal on kaetud patjadega ja ruum on täis lamavaid inimesi. See on lamamiskontsertide sari, kus pole ebaviisakas pikutada. Lausa soovitatav on ainult lamada ja end igati mugavalt tunda. Hingedekuu hämaral ajal saab konte sirutada 25. novembril kell 19, kui lamamiskontserdil annab mõtetele intiimsust ja valgust Kulno Malva koos oma akordioniga.

Lamamiskontserdil on võimalik mõtisklevama pärimusmuusika saatel unelda ja kogu maailmaga aru pidada. Olemise teeb eriti mõnusaks ja sumedaks alati isesugune atmosfäär ja valguslahendused, mis kontserdi lõppedes igal tõusjal end alati teistmoodi tunda lasevad. Pärimusmuusika keskuse produtsendi Merike Paberitsi sõnul teevad lamamiskontserdi eriliseks esinejad, kes pakuvad inimestele pärimusmuusika rahulikumat poolt, kus esiplaanil on pigem meloodia ja kõlavärvid.

Saabuval kontserdil kutsub inimesi rändama üks karismaatilisemaid akordioniste, helilooja ja pärimusmuusik Kulno Malva. «Ma otsin oma sound`i, helikeelt ja nägu, ei taha käia juba käidud teed, vaid tallata ise sisse üks rada oma muusikapõllul, olgu aineseks siis päritud laul või endakirjutatud muusika.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles