Liiklemine muutub kergemaks augustis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suve lõpuni peavad autojuhid Viljandi ja Kalmetu vahel sõites leppima ajakuluga, sest linna piiri taga tuleb rinda pista arvukate aukude ja teel tegutsevate töömasinatega.
Suve lõpuni peavad autojuhid Viljandi ja Kalmetu vahel sõites leppima ajakuluga, sest linna piiri taga tuleb rinda pista arvukate aukude ja teel tegutsevate töömasinatega. Foto: Elmo Riig

Viljandi—Kalmetu teelõigu remontijate sõnul kulgeb töö igati plaanipäraselt ja uus ringristmik Viljandi Tartu-poolsel sissesõidul peaks katte alla saama augustikuus.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Allan Allik kinnitas, et kolm nädalat kestnud tee-ehitustöödel pole seni ootamatusi ette tulnud.

Aprilli keskpaigas freesis tööd tegev aktsiaselts TREF asfalti tulevase ringristmiku lähemast ümbrusest ning Teemeistrilt Vana-Võidu esimese ristmikuni, kuid praegu tegutsevad töömehed vaid linna piiri lähedal. Magistraal on elava liiklusega ja seepärast puudutab auklikul teelõigul tekkiv ajakulu paljusid liiklejaid. Et Teemeistrist algaval lõigul ehitustöid viimasel kolmel nädalal tehtud ei ole, ei mõista paljud autojuhid, miks pidi ehitaja sealt asfaldi eemaldama.

«Meie oleme ehitajale kõigil koosolekutel südamele pannud, et nad ei freesiks üles rohkem, kui hädapärast vaja on, aga selge on see, et päris saja meetri kaupa seda tööd ka teha ei saa,» rääkis Allan Allik.

Ta selgitas, et suurt freesimismasinat pole mõtet lühikese lõigu töötlemiseks korraks kohale vedada.

Tartu maantee ringtee projektijuhi Guido Lentsi sõnul oli lõigu freesimine vältimatu ja tööd mäepealsel lõigul algavad õige pea. «Esmaspäeval hakatakse seal üleval juba kaableid panema ja siis oleme niikuinii sunnitud selle koha lahti võtma,» lausus Lents.

Lähemal ajal käibki töö ehitaja kinnitust mööda juba ülesvõetud teelõigul, mida laiendatakse, sest tee-ehituse lõpuks peaks maantee kõrvale mahtuma ka valgustatud kõnni- ja rattarada.

Edasi liiguvad remontijad maikuu viimastel päevadel või juuni algul. Siis freesitakse asfalt järgmisel lõigul, mille pikkust ei osanud projektijuht esialgu öelda.

«Kui pikalt freesitakse ja millisel lõigul me töötame, sõltub suuresti meie jõudlusest,» lausus Guido Lents.

Viimati 40 aastat tagasi põhjalikult remonditud teelõigul tugevdatakse muldkeha ja pannakse sellele kaks kihti asfaltbetooni. Allan Alliku sõnul tahavad ehitajad remonditava lõigu augustikuus juba esimese katte alla saada. Siis peaksid tunduvalt paranema ka liiklusolud ja vähenema ehitusest tingitud viivitused.

Kogu Viljandi—Kalmetu tee 12,3 kilomeetri pikkuse lõigu kapitaalremont peaks valmima järgmise aasta 15. septembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles