Kadri Voorand kirjutas oma esimese suurvormi, esmaettekanne tuleb Viljandis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti filharmoonia kammerkoor tellis Kadri Voorandilt heliteose. Esmaesitlus koos autoriga on pärimusmuusika aidas.
Eesti filharmoonia kammerkoor tellis Kadri Voorandilt heliteose. Esmaesitlus koos autoriga on pärimusmuusika aidas. Foto: Peeter Langovits

Kadri Voorand kirjutas esimese suurvormi ja eepose, mis kannab pealkirja «Laineile end kingin». See on heliteos ja regivärsiline lühieepos, mis jutustab ennemuistse loo saatuse vääramatust jõust ja armastusest. Heliteose tellis Eesti filharmoonia kammerkoor ning see jõuab esiettekandeni 22. novembril Viljandi pärimusmuusika aidas ja 26. novembril Tallinna Niguliste kirikus.

Autor nimetab värsket teost oma elu tähtsaimaks looks. Eeposes, mille Kadri Voorand kirjutas Eesti muinasjuttude ainetel, kohtuvad meremees, tema kolm tütart, külanaised, haldjad ja mitu Eesti pärimusest tuttavat tegelast.

Voorandi esimene suurvorm on kirjutatud spetsiaalselt filharmoonia kammerkoorile ning soolohäälele, klaverile ja kontrabassile. Uudisloomingu tellis Kaspar Putniņš, kes soovis Voorandilt teost, mis annaks koorile värskeid impulsse ning asetaks lauljad uudsesse olukorda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles