Viljandi vallavalitsus lõpetab lepingu prügiveo korraldajaga

Martti Reinet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Elmo Riig

​Viljandi vald lõpetab lepingu prügiveoteenust pakkuva aktsiaseltsiga Eesti Keskkonnateenused. See firma jätkab tööd nii kaua, kuni vallavalitsus saab uue hankega ühele poole.

Kokkuleppelise teenustasude tõstmisega oleks vallavalitsus rikkunud riigihankeseadust, mis lubab pärast lepingu sõlmimist teenuste hindu muuta üksnes juhul, kui selle alused on hankedokumentides detailselt kokku lepitud.

Vallavanem Ene Saar selgitas, et Eesti Keskkonnateenused veab prügi edasi vabaturuhinnaga, kuni vallavalitsus saab uue hankega ühele poole. Tema kinnitusel tegi Eesti Keskkonnateenused pakkumise arvestusega, et osutab ühte teenust omahinnast odavamalt, kuid teiste teenuste hind on ülemäära kõrge. Näitena tõi Saar, et suuri konteinereid tarbivad kortermajad ja ettevõtjad ei saanud soodsat hinda, sest maksid kaudselt kinni väikekonteineriteenuse üliodava hinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles