Lavastus on nagu taim

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingomar Vihmar on töötanud kümmekond aastat Ugala teatri näitleja ja lavastajana. Pärast 15-aastast pausi on ta jälle siin lavastamas.
Ingomar Vihmar on töötanud kümmekond aastat Ugala teatri näitleja ja lavastajana. Pärast 15-aastast pausi on ta jälle siin lavastamas. Foto: Marko Saarm

Laupäeval esietendub Ugala teatris Tennessee Williamsi «Orpheus allilmas». Selle toob publiku ette Endla teatri loominguline juht Ingomar Vihmar, kes on Viljandis lavastamas pärast 15-aastast pausi.

Ingomar Vihmar, võrdleme Ugalat nüüd ja 15 aastat tagasi. Kas maja vaim on natuke muutunud?

Suures osas on inimesed vahetunud ja eks just inimesed tee teatri. Pooled on ehk uued? Kui võtame meie trupi, siis minu ajal töötasid siin täpselt pooled. Tehnilise poole pealt on rohkem muutunud. Lavapoistest Gennadi ongi alles, ülejäänud on kõik uued. Helis on samuti kõik uued. Kuna inimesed on muutunud, on ka vibe teine. Midagi on siiski samaks jäänud, aga rohkem vist ikka on muutunud. Ma ise olen ka muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles