Naaber vaidleb villade vahele kavandatava kortermaja vastu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisena peaks uus kortermaja paistma Trepimäelt vaadates. Linn on ehitusloa andnud, nüüd sõltub arendajast, millal hoone kerkima hakkab.
Sellisena peaks uus kortermaja paistma Trepimäelt vaadates. Linn on ehitusloa andnud, nüüd sõltub arendajast, millal hoone kerkima hakkab. Foto: KAOS Arhitektid

Viljandis Trepimäe kõrval asuva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhid pole nõus linnavalitsusega, kes lubas ajalooliste hoonete keskele ehitada täiesti uue stiiliga maja. Juriidiliste põhjenduste taga on vastuseisu peamine põhjus asjaolu, et naabrite meelest uusehitis lihtsalt ei sobi sellesse kohta

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) juhatuse liige Raul Rosenberg leidis, et osaühingus KAOS Arhitektid loodud uue kortermaja lubamine Oru tänavale rikuks sealse ajaloolise terviku. «Turistid vaatavad kogumit ja keegi ei taha näha lõhutud linnapilti,» arvas Rosenberg. Uus maja on tema hinnangul mahult liiga suur ning liiga jõuliste joontega.

Mis on miljööväärtuslik ala?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles