Mõnulev mängur Kreutzmatsin

, ​lugeja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Matsini uue ja seni kõige paksema raamatu esmaesitlus oli Viljandis Kondase keskuses. Esitlusel pühendati palju aega kurgedele meie kultuuriloos.
Paavo Matsini uue ja seni kõige paksema raamatu esmaesitlus oli Viljandis Kondase keskuses. Esitlusel pühendati palju aega kurgedele meie kultuuriloos. Foto: Elmo Riig

Paavo Matsini looming on eksperimentaalne ja lõhub varasemaid arusaamu kirjandusest. Seetõttu teeb tema teoste sisu kohati nõutuks. Autori põhivõte on eri ajastute ja kultuurikihtide segipaiskamine. Kui sellised mängud lugejale midagi pakuvad, siis leiab too Matsini olevat huvitava autori. 

2016. aastal ilukirjandusliku proosa aastaauhinna ja Euroopa Liidu kirjandusauhinna pälvinud Matsinil on suured kultuuriloolised teadmised, sealhulgas hämaramatest aladest teoloogiast, alkeemiast ja vabamüürlusest, ning neid ta ka kasutab. Sellest tuleb aga tema tekstide hämarus, sest kõiki vihjeid ei pruugi lugeja ära tunda. Tekstiloojana on Matsin lõbus ja pisut suvaline. 

Kreutzwaldist kõrtsiisaks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles