Polli keskus saab kolm miljonit eurot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise sihtasutus (EAS) otsustas rahastada 3,14 miljoni euroga teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsuskeskuse rajamist Polli.

See tehakse Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskusesse ja seal hakatakse tegelema taimsel toorainel põhinevate bioaktiivsete tervise- ja loodustoodete arendamisega.

«Keskuse eesmärk on tõsta Eesti tervise- ja loodustoodete konkurentsivõimet, pakkudes ettevõtetele terviklikku arendustuge tipptasemel spetsialistide, efektiivse tehnoloogia ja rahvusvahelise koostöövõrgustiku kaudu,» tutvustas EAS-i ettevõtluskeskkonna divisjoni direktor Monica Hankov. «Eesmärk on laiendada ka taimsel toorainel põhinevate bioaktiivsete ainete kasutus- ja säilitusvõimalusi.»

Kompetentsuskeskuste rajamist rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist.
Meetme põhitegevuste esimesse vooru esitati seitse taotlust, millest rahuldati kaks. Lisaks Pollile otsustati toetada 3,16 miljoni euroga väikelaevaehituse kompetentsuskeskuse rajamist Kuressaarde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles