Talunik lasi maha lambaid rünnanud koerad (1)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päigiste külas elav ja talu pidav Elari Ilusk ütles, et kui oleks lasknud tuttavate koertel oma lammaste kallal edasi tegutseda, poleks ühtegi looma järele jäänud.
Päigiste külas elav ja talu pidav Elari Ilusk ütles, et kui oleks lasknud tuttavate koertel oma lammaste kallal edasi tegutseda, poleks ühtegi looma järele jäänud. Foto: Marko Saarm

24. oktoobri pärastlõunal juhtus ilusa Kariste järve kaldal kole lugu: kaks koera olid läinud kohaliku taluniku koplisse ja hakanud seal lambaid murdma. Lambapidaja haaras jahirelva ning lasi koerad maha.

Halliste jahiseltsi kuuluv Elari Ilusk helistas pärast seda, kui oli esimesest ehmatusest üle saanud, vigased või surnud lambad tervetest eraldanud ja kahjud kokku lugenud, politseisse ning teatas relva kasutamisest. Vahepeal jõudis tema elukaaslane tuttavatele koeraomanikele juhtunust teada anda.

Kui esialgu jõudsid asjaosalised kohaliku konstaabli abil kokkuleppele, siis üks koeraomanikest Taevo Viitas esitas samal õhtul Eesti Loomakaitse Liidu (ELL) kodulehel juristile küsimuse, kas Ilusk oleks tohtinud oma vara kaitseks koerad maha lasta. Selle peale asus ELL-i juhtfiguur Heiki Valner kaitsepositsioonile ning mõistis Elari Iluski teo oma blogis hukka. Postitused olid illustreeritud fotodega, millel oli verine samojeedi tõugu koera laip.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles