Vallavanem istub kahel toolil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Karu on reedest alates korraga Viljandi ja Tarvastu vallavanem.
Alar Karu on reedest alates korraga Viljandi ja Tarvastu vallavanem. Foto: Elmo Riig

Oma sünnipäeval Viljandi vallavanema tiitli saanud Alar Karu töötab kuu lõpuni Tarvastu vallavanemana, sest see on töökoht, mille eest talle palka makstakse. Uus ametikoht on esialgu vaid särav tiitel, millega ei kaasne võimu ega töötasu.

«Uus vallavanem on uuele vallale juriidiliselt küll valitud, aga tema volitused algavad siis, kui paika saab vallavalitsus,» selgitas Karu. Uue valitsuse koosseisu peab ta esitama 29. novembriks, kui Tarvastu ja Kolga-Jaani valla võrra kasvanud uue Viljandi valla volikogu kolmandat korda koguneb. Siis tuleb kinnitada ka vallavalitsuse struktuur. «Sellega on kiire, sest Viljandi vallas polnud seni poliitilisi abivallavanemaid,» rääkis Karu. Nüüd tuleb neid kaks. Uuel vallavanemal on need küll välja valitud, aga avalikuks ta nende nimesid veel teha ei taha. «Läbirääkimised pole veel päris lõpuni jõudnud,» põhjendas ta.

Valdade liitumine toob kaasa suure hulga juriidilisi segadusi, mida tuleb klaarida uue aasta alguseni. Novembri lõpuni juhivad valda kolm vallavanemat: Alar Karu Tarvastus, Rivo Aren Kolga-Jaanis ja Ene Saar Viljandi vallas. Kui uus vallavalitsus ametisse saab, tuleb tal aasta lõpuni juhtida valda, mis koosneb ametlikult kolmest osakonnast. Juriidiliselt üheks saab vald alles 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles