Layk teenib laigid auga välja

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supp, praad ja magustoit. Laykis saab kõhu täis nii lihasõber kui taimse toidu eelistaja.
Supp, praad ja magustoit. Laykis saab kõhu täis nii lihasõber kui taimse toidu eelistaja. Foto: Üllar Priks

Need, kes on Viljandi tänavaaukude vahel ürgses rütmis vähe kauem keksinud, teavad kindlasti Turu tänaval asuvat onnikest, kus on aegade hämaruses müütatud nii kontoritarbeid kui kanarümpi. Kõik väga tarvilik kraam kahtlemata. Praegu on see pisike maja nummilt värvilisi pilte täis joonistatud ja kohustuslik jalgratas on ukse kõrvale ketti pandud. Juba välisilmest võib aimata, et paik lööb igal hips­terihakatisel vuntsi sirgu. 

No aga astume siis sisse. Nii ongi! Pehmelt öeldes elutoa mõõtu kambrike nimega Layk on sisustatud kui kulturniku paradiis. Eri komplektidest mööbliesemed, vana värvikihi all punnlauast baarilett, maalidega kaetud seinad ning lõunastajate silmile avatuks jäetud tagakamber õmblusmasinate, kangaste ja muu säärasega. No selline loomeinkubaatori laiendus või nii.

Nagu ma aru saan, peituvad sõna «Layk» taha nii söögikoht kui edukas disainibränd. Viimati mainitu tooteid ja võidetud tunnustusi presenteeritakse söögisaali nurgas klaasvitriinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles