Kerkivast hinnast hoolimata on hooldekodudes järjekord

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldekodu koha eest tuleb maksta vähemalt 600 eurot, kuid hind võib küündida ka 1000 euroni. Sellest hoolimata on koha leidmise võimalus väga väike.
Hooldekodu koha eest tuleb maksta vähemalt 600 eurot, kuid hind võib küündida ka 1000 euroni. Sellest hoolimata on koha leidmise võimalus väga väike. Foto: Marko Saarm

Järgmise poole aasta jooksul kerkivad kohatasud enamikus Eesti hooldekodudes, sest vastasel korral ei suudeta leida töötajaid. Hinnast olenemata on hooldekodude kohtadele pikad järjekorrad.

«Paar aastat tagasi oli seis selline, et kui oli vaja kiirelt inimene hooldekodusse paigutada, siis ühe koha suutsime päeva jooksul Viljandimaal ikka leida. Nüüd enam mitte,» nentis Viljandi linnavalitsuse sotsiaalameti juht Livia Kask. Nii tuleb linnaametnikel laiendada kohaotsimist maakonnast väljapoole, aga seegi ei pruugi edu tuua. «Olukorrad oleme suutnud seni siiski ära lahendada.»

Töötajaid on väga napilt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles