Maha jäävad mugavad kingad

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Reitav
Urmo Reitav Foto: Kristi Markov

Sel nädalal saabus haridus- ja teadusministeeriumist teade, et kauaaegsest Viljandi õpetajast Urmo Reitavist saab tuleval sügisel alustava Paide riigigümnaasiumi direktor. Et kool vajab sisseseadmist, võib 38-aastane Reitav ametisse astuda juba lähipäevil, kuid siinseid õpilasi ta veel jätta ei kavatse. 

Ühelt poolt jääb Viljandi ilma heast õpetajast. Teisalt väärib haridusvaldkonnas rikkalikult kogemusi hankinud ja noorsootööd tundev Reitav võimalust luua riigigümnaasiumis oma kogukond. Komisjonile jäi senine õpetaja silma kui tõeline haridusinimene, kelle päevadesse mahub muudki huvitavat vabatahtlikutööst lauamängude mängimise ja raamatute lugemiseni.

Kui tulevane direktor sel nädalal Londonisse tööreisile sõitis, võttis kaasa õpilaste arutlused. Ikka selleks, et iga hetke võimalikult otstarbekalt ära kasutada. Tavaliselt mahub kohvrisse siiski raamat või suisa kaks – vastavalt tujule üks ilukirjanduslik ja teine erialane. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles