Pildid: neiu tapmises ja vägistamises süüdistatav astus Viljandis kohtu ette (3)

Hans Väre
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Viljandi kohtumajas algas täna käesoleva aasta ühe jõhkrama kuriteo protsess, kus süüdistatakse 22-aastast meest 17-aastase neiu vägistamises ja tapmises.

Prokuratuuri süüdistuse järgi vägistas 22-aastane Tairo Poopuu suve hakul Viljandi järve äärses puhkekohas oma 17-aastase ohvri ja kägistas ta surnuks. Nüüd on mehele esitatud selle teo eest süüdistus kõige raskema kuriteo, mõrva eest.

22-aastane Poopuu, kes peab 10. novembril mõrva eest kohtu ette astuma, on korra elus juba vägistamise eest süüdi mõistetud ning selle eest kaks ja pool aastat vanglas olnud. Esimese vägistamise pani ta toime 16-aastaselt.

Süüdistuse kohaselt oli tema tänavune ohver 17-aastane Viljandimaa neiu, kes õppis koos arvatava tapjaga Viljandi kutseõppekeskuses. Nad olid tuttavad. Prokuratuuri andmetel kutsus Poopuu neiu 10. juuni kesköö paiku endaga kohtuma. Koos sõideti Viljandi järve äärsesse puhkekohta, kus noormees neiule kallale tungis ja ta vägistas. Süüdistuse kohaselt pigistas ta vägistamise käigus neiut kätega kõrist, kuni too suri. Kägistamise eesmärk oli süüdistuse järgi vägistamise hõlbustamine ja selle hilisem varjamine.

Mõrv on kõige raskem isikuvastane kuritegu ning üks väheseid kuritegusid, mille eest süüdi mõistmise korral võib määrata eluaegse vangistuse. Minimaalne karistus oleks kaheksa aasta pikkune vangistus.

Politseinikud tabasid Poopuu vaid mõni tund pärast ohvri tapmist, aga siis võeti ta kinni kui roolijoodik. Nimelt olid politseinikud saanud teate, et Jõgevamaal on üks auto teisele tagant otsa sõitnud ja avarii põhjustaja sündmuskohalt lahkunud. Politseinikud kahtlustasid, et põgenenud autojuht võib olla alkoholi joonud, ning kella kolme paiku öösel tabati Poopuu Viljandi lähedal. Ta tunnistas otsasõidu üles ning viidi arestikambrisse kainenema.

Kui Poopuu hommikul kainestusmajast vabastati, polnud öise tapmise kohta veel mingit infot. Surnukeha leidmisest teatati politseile umbes poolteist tundi hiljem. Õhtuks olid uurijad jõudnud veendumusele, et kuriteos on põhjust kahtlustada sama noormeest, kes eelmisel päeval joobes juhtimise tõttu politsei huviorbiiti sattus. Samal ööl võeti Lääne-Virumaalt pärit noormees oma kodukandis kinni.

Viru vangla ametnikud hindasid kolm aastat tagasi, et suure tõenäosusega paneb see nooruk viie aasta jooksul toime uue raske kuriteo.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles