Prokurör Marge Püss: Tõnu Kiviloo käitus nagu vürst oma vürstiriigis

Johannes Voltri
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurörid Marge Püss ja Allar Nisu esitasid kohtus Tõnu Kiviloole süüdistusi ning ringkonnakohus leidis, et kõik esitatud süüdistused olid tõendatud.
Prokurörid Marge Püss ja Allar Nisu esitasid kohtus Tõnu Kiviloole süüdistusi ning ringkonnakohus leidis, et kõik esitatud süüdistused olid tõendatud. Foto: Elmo Riig

Tartu ringkonnakohus tegi eelmisel kolmapäeval Eesti kohtupraktikas tavatult karmi otsuse, mõistes endise Kõpu vallavanema ja hiljuti Reformierakonna nimekirjas Põhja-Sakala vallavolikokku valitud Tõnu Kiviloo neljaks aastaks vangi.

Reaalselt tuleb tal trellida taga istuda kuus kuud, ülejäänud vangistus mõisteti talle tingimisi viieaastase katseajaga. Süüdimõistetul on võimalik otsus riigikohtus vaidlustada. Kohtus riiklikku süüdistust esindanud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurörid Marge Püss ja Allar Nisu tõdesid Sakalale antud usutluses, et karistused on korruptsioonikuritegude eest liiga leebed ega täida täit eesmärki. Tõnu Kiviloo asjaajamistele oli aga kaasa aidanud nõrk vallavolikogu.

Kas võib öelda, et Tõnu Kivilool tekkis pika aja peale lihtsalt karistamatuse tunne?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles