Eve Noormets pälvis tunnustusstipendiumi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Noormets
Eve Noormets Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti tantsukunsti ja tantsuhariduse liidu seitsmendat aastat väljaantava Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi pälvis Eve Noormets. Liidu edastatud pressiteates seisab selgitusena, et tema laiahaardeline tegevus tantsuvaldkonnas on vahetult mõjutanud paljusid.

Eesti tantsuajaloo suure mõjutaja, tantsija, tantsulavastaja ja pedagoogi Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi eesmärk on tunnustada ning tähelepanu pöörata pühendunud tantsuõpetajatele, kelle töös peegeldub professionaalsus ja sisukus, aktiivsus ja avatus, koostöövalmidus ning tahe panustada Eesti tantsuellu.

Eve Noormets omandas hariduse tantsujuhtimise erialal ning magistrikraadi kultuuriajaloo erialal Tallinna pedagoogikaülikoolis. Juba 30 aastat on ta vedanud Eve stuudio tööd, on olnud õppejõud nii kodumaistes ülikoolides kui ka lektor rahvusvahelistel festivalidel ja konverentsidel. 1994. aastast korraldab ta rahvusvahelist tantsufestivali Notafe (Noore Tantsu festivali), mille eest tunnustas teda 2016. aastal Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp aasta kultuuritegija tiitliga. Eve Noormetsa panuse suurust lubab aimata ka 2005. aastal pälvitud Valgetähe V järgu orden.

Paljud tema õpilased toovad välja, et Eve Noormetsa panus nende arenguteel on olnud pöördeline: ta on innustanud, motiveerinud ja õpetanud paljusid, tema tantsuõpetajate kursused on pannud õpilasi laiemalt ja sügavamalt läbi mõtestama oma lähenemist ja metoodikat. Evet peetakse vaieldamatult üheks olulisemaks laste ja noorte tantsu edasiviijaks.

«Eve on suure tähega Õpetaja! Õpetaja, kes muutis minu maailma. Olen väga tänulik, et Eve avas minu silmad, hinge ja südame. Tänaseks olen ma juba 15 aastat laste loov- ja vabatantsu õpetaja,» kirjeldab Janne Ristimets Eve Noormetsa kui oma olulisemat eeskuju ja suunajat.

Stipendiumikonkursile esitati üheksa kandidaati: Eve Noormets, Anu Sööt, Tiina Ollesk, Merle Saarva, Kristina Raja, Tõnu Veiler, Krõõt Kiviste, Ingrid Hamer ja Anastassia Koot.

Gerd Neggo nimeline tantsuõpetaja stipendium antakse üle Eve stuudio 30. aastapäeva suurel tantsukontserdil 2. detsembril kell 13 Ugala teatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles