Eesti rekordkurjategija: ma ei oska varastada (1)

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arly Meyer
Arly Meyer Foto: Politsei, montaaž

«Number 1, Meyer,» hõikab vanglateenistuja, nii et trellide vahel kiviseinad kajavad. Siin vanglas on õhk teistsugune, justkui seisaks. Kõrgete müüridega ümbritsetud hoone on muust elust niivõrd eraldatud, et avaneb uus reaalsus: steriilne ja sisutu.

Turvakontroll võtab pool tundi. Siis juhatatakse mind koos teiste külalistega üle Tartu vangla hoovi, kus kinnipeetavad kõrge taraga ümbritsetud muruplatsil treenivad. Valvur hoiatas, et nendega ei tohi suhelda. Vangide uudishimulikud pilgud saadavad meid kuni teise tiivani, kus lukustatud ruumis on reas kaheksa istekohta ning nende vastas neli kiviseinaga eraldatud umbes kahe ruutmeetri suurust kambrikest. Igal kambril on purunemiskindla klaasiga aken, mille kohal on number.

«Number 1, Meyer» tähendabki, et ma kohtun 66-aastase Arly Meyeriga esimeses kambris, kuid sama hästi võiks see viidata ka Meyeri käes olevale esikohale. Septembri lõpus mõistis Tartu maakohus ta 35. korda vangi ja sellega uuendas ta juba varem enda käes olnud Eesti rekordit. Soome tabloid Iltalehti püstitas Sakalas ilmunud uudist refereerides isegi küsimuse, kas tegemist võib olla maailmarekordiga, kuid kiire veebiotsing näitab, et sellest on Meyer kaugel: temast paar aastat vanem ameeriklane Henry Earl olevat trellide taga olnud juba üle 1500 korra.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles