Jahimeeste vapilind võttis koha sisse suvilarajoonis

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile lõuna ajal tundis metsis end mõnusalt Rahetsemal, kus teda võis näha istumas katustel ning nosimas õunapuu otsas lehti. Ka mööda maad patseerides ei lasknud lind ennast uudistajatest häirida.
Eile lõuna ajal tundis metsis end mõnusalt Rahetsemal, kus teda võis näha istumas katustel ning nosimas õunapuu otsas lehti. Ka mööda maad patseerides ei lasknud lind ennast uudistajatest häirida. Foto: Marko Saarm

​Ramsi külje all Rahetsema suvilarajoonis on esmaspäevast nähtud liikumas jahimeeste seltsi vapilindu metsist. Suur kanaline on olnud katustel ja õunapuude otsas ning lihtsalt aedades ringi jalutanud ja paremaid palu otsinud.

Külavanem Ülar Saar ütles, et tema hoovi jõudis metsis esmaspäeva hommikul, kui oli koha sisse võtnud perepoja auto katusel. Eile lõuna ajal istus ta juba naabrite sauna katusel. Üks naaber rääkis Saarele, et oli suurt lindu näinud tema hoovis kivi peal ja mõtelnud, et külavanem on endale uue kuju ostnud – siis hakkas see aga liigutama. 

Sakalasse jõudis esimene teade inimeste lähedale kippuvast metsisest möödunud nädala alguses, kui too liikus ringi Heimtalis. Seal käis ta ka Mati Peegi akna taha. Peek rääkis, et oli roniroosidel paelad lahti lasknud ja läinud neid prügikasti viima ning kui tagasi tuli, kõndis metsis nendesamade rooside juures ega kartnud midagi. Lind toimetas tema hoovis paar päeva ja suundus siis üle tee elavate naabrite juurde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles