Arvatavad tapjad on endiselt Saksamaal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel.
Kahtlustuse kohaselt röövisid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets Viljandi bussijaama parklast takso Škoda Superb ja tapsid selle juhi. Kolmapäeva õhtul oli neil ilmselt juba uut autot vaja, sest Kabanov jäi Saksamaal vahele BMW ärandamise katsel. Foto: Elmo Riig / Politsei / Montaaž

Prokuratuuril pole andmeid, millal võiksid taksojuhi tapmises kahtlustavad mehed Saksamaa politseinike käest Eestisse jõuda, sest väljaandmistaotlusele pole vastust tulnud.

«Meil ei ole Saksamaalt tagasisidet,» nentis Lõuna prokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina. Tema hinnangul on tõenäoline, et esmalt tahab Saksa kohus mehi ärandamiskatse eest karistada. Alles seejärel saavad Eesti võimud neid küsitlema hakata.

Eesti politsei kahtlustab, et 29-aastane Viktor Kabanov ja 24-aastane Andrei Karanets tapsid 24. aprillil Viljandi taksojuhi, röövisid tema Škoda Superbi, varastasid Favora tanklast kütust ning põgenesid Eestist.

Kabanov tabati 27. aprilli hilisõhtul Saksa ja Poola piiri äärses Gubeni linnas, kus ta üritas koos Karanetsiga ärandada üht BMW-d. Karanets pääses põgenema, kuid ta saadi kätte järgmise päeva õhtul.

Et mehed panid Saksamaal toime kuriteo, peavad nad sealgi kohtu ette astuma. Millal kohtuistung võiks aset leida, ei oska Eesti prokuratuur arvata. Kui Saksa kohus määrab Kabanovile ja Karanetsile reaalse vangistuse, peavad nad selle seal ära kandma. Tingimisi vangistuse korral antakse nad tõenäoliselt kohe Eestile üle.

Eestis ootab neid süüdimõistmise korral kuni 20 aasta pikkune vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles