Noored osalevad vabatahtlike messil

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi maavalitsuse noorte osalusprojekti eestvedajad korraldavad Tallinnas Nokia kontserdimajas peetaval vabatahtlike messil debati ja ühiskonnateemalise orienteerumismängu.

Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta keskseid sündmusi on vabatahtlike messiks nimetatav ringreis, mis kulgeb ühest Euroopa Liidu liikmesriigist teise.

Eesti vabatahtlikud saavad ringreisijatega mõtteid vahetada 3.—7. maini Tallinnas Nokia kontserdimajas Estonia puiestee 9. Mess on avatud veel täna kella 14—20 ning homme kella 11—18.

Ühine arutelu

Viljandi maavalitsuse noorte osalusprojekt «Eesti ja Läti noored hüppavad koos otsustajatega osalusmetroo peale» osales eile messi konverentsi programmis debatiga «Kana versus muna».

Debatis lõid kaasa noored ja täiskasvanud. Osalejad pakkusid kohapeal välja südamelähedasi teemasid, mis puudutasid Eesti ühiskonda. Nende hulgast valiti üks või kaks ühisesse arutellu.

Peale debati korraldavad Viljandimaa ja Põhja-Läti noored messi meelelahutusprogrammis Nokia kontserdimaja nullkorrusel ühiskonnateemalise orienteerumismängu «Maailm on mu kodukülas!».

Esimene mäng oli eile, teine leiab aset täna kella 17—18.30.

Palju huvitavat

Tallinnas peetaval messil on esindatud üle 50 organisatsiooni.

Selle hakatuseks pidasid poliitikud Tallinnas debati vabatahtliku tegevuse edendamise teemal. Messil on kavas arutleda vabatahtliku riigikaitse, vabatahtlikuna tegutsemise ja napimate võimalustega inimeste kaasamise üle, korraldada kodukoha maakaardi tegemise seminare ja töötube ning teha ettekanded.

Avatud on vabatahtliku tegevuse teemaline fotonäitus. Näidatakse päästekoeri, Kaitseliidu purilennukit ja elustamismannekeeni ning linastub mitu filmi. Tutvustatakse nii ühendustele kui vabatahtlikele mõeldud vabavaralisi IT-lahendusi.

Üritusele paneb punkti projektitutvustus «Volunteer for Tomorrow — homne vabatahtlik».

MESS
Vabatahtlikud tulevad kokku.
• Vabatahtlike mess leiab aset 3. maist tänaseni kella 14—20 ning homme kella 11—18 Tallinnas Nokia kontserdimajas Estonia puiestee 9.
Allikas: Viljandi maavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles