Ait jõuab ekraanile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlastele tuttavad Bonzo (paremal) ja Tõun tulevad seekord lavale saateorkestriga.
Viljandlastele tuttavad Bonzo (paremal) ja Tõun tulevad seekord lavale saateorkestriga. Foto: Peeter Langovits

Rahvusringhääling salvestab Viljandis esimest korda kaks kontserti sarja «ETV Live» tarbeks.


Pärimusmuusika aidas võetakse reedel üles Bonzo ja Unelmate Orkestri ning Johansoni ja vendade esinemine.



«Loodame väga, et pärimusmuusika aidast saab ETV-le hea partner, kus neid toredaid kontserte veelgi üles võetakse,» rääkis pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kivi­berg. «Publikul on nüüd hea võimalus salvestusel osaleda ning saada elamus kohapeal ja hiljem telekast sama asja üle vaadates.»



Unelmate Orkestris sillerdavad korraldajate kinnitust mööda vaheldumisi trompet, sopransaksofon, vibrafon, marimba, Hawaii kitarr ja harmoonium, lisaks suupill, mida Bonzo mängib virtuoosselt. Orkestri juht ja arranžeerija on kontrabassil ja tuubal kaasa tegev Alari Piispea.



Eesti Kontserdi ja «Jazz­kaare» korraldatavatel tuuridel on ette kantud omaloo­mingut, paremikku Eesti ärkamisaja lauludest ning Tom Waitsi lugude tõlkeid ja tõlgendusi.



«Bonzo ja Tõun on viljandlastele juba tuttavad ning nüüd on neil kaasas saateorkester, millesse kuuluvad muusikud on tõesti väga head ning tuttavad mitmest koosseisust,» lisas Kiviberg.



Johansonid on õde Kärt ning vennad Jaak, Mart ja Ants. Jaagul on taskus parmupill ning vendadest keskmine, Ants, näpib buzukit ja löökpille. Laulud ja lood ise on põim uuemast autorilaulust ja vanemast rahvalaulust, millesse tihti seguneb teravmeelset huumorit.



«Me esineme viimasel ajal küll üsna tihti, aga rohkem kontsertidel, mida väga välja ei reklaamita,» ütles Jaak Johanson. «Viljandisse tuleme hea meelega, oleme ju isegi sealt kandist pärit.»



Bonzo ja Tõun alustavad esinemist reedel kell 18, Johanson ja vennad aga kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles