Mehed ja poisid laulsid end edukaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viva la Musica poisteansambel koos juhendajaga: (vasakult) Stefan Airapetjan, Peeter Leets, juhendaja Hedi-Kai Pai, Kristjan Luik ja Raiko Vahtra.
Viva la Musica poisteansambel koos juhendajaga: (vasakult) Stefan Airapetjan, Peeter Leets, juhendaja Hedi-Kai Pai, Kristjan Luik ja Raiko Vahtra. Foto: Erakogu

Nagu näitavad hiljuti aset leidnud võistulaulmised, on Viljandimaa poisid ja mehed hakanud tublilt häält tegema.

Möödunud laupäeval korraldas Eesti meestelaulu selts Rap­la kultuurikeskuses viienda üleriigilise poiste- ja meesansamblite võistulaulmise. Viljandimaad esindas seal kaks koosseisu ning mõlemad pälvisid auhinnalise koha.

Meeskoori Sakala ansambel Hellad Topeltkellad pälvis oma kategoorias esimese ja teise koha, jagades saavutust Vigala meeskvintetiga. Mehi juhendas dirigent Liisi Toomsalu.

Kuigi kõnealuses kategoorias võistleski ainult kaks ansamblit, ei maksa dirigendi sõnul seda saavutust alahinnata.

«Muusikavõistlusel ei pea tingimata auhinda välja andma, kui ei leidu esikohta väärt ansamblit,» selgitas ta. «Järelikult olime ikka võitu väärt, kui meile selline koht anti.»

Liisi Toomsalu sõnul on topeltkvartett Hellad Topeltkellad Sakala meeskoori väiksem koosseis. Ansambel on koos käinud juba aastaid, kuid Toomsalu on neid juhendanud kaks aastat.

Võistulaulmisel oli meeste repertuaaris neli laulu: «Kui kord vanaks jään» (John Lennon, Paul McCartney, eestikeelsed sõnad Vello Salumets), «Kuu jõgi» (Henry Mancini, seadnud Alo Ritsing), «Viljandi serenaad» (Raimond Valgre viis ja sõnad) ning «Sügisesed kirjad» (Gary Geld, eestikeelsed sõnad Heldur Karmo).

Poisid tulid teiseks

Teise siinse saadikuna astus võistlusel üles Viljandi muusikakooli laulustuudio Viva la Musica poisteansambel, mille koosseisu kuulusid Stefan Airapetjan, Peeter Leets, Kristjan Luik ja Raiko Vahtra. Poiste õpetaja on Hedi-Kai Pai.

Mainitud kollektiiv sai oma vanusekategoorias teise koha, pakkudes tugevat konkurentsi võitjaks tulnud Tallinna 21. keskkooli ansamblile, mida juhendas Lydia Rahula.

«See on hea tulemus,» kiitis Hedi-Kai Pai. «Nad on vahvad emotsionaalsed poisid, kes laulavad koos selle õppeaasta algusest. Varem polegi meil stuudios nii palju poisse käinud, et oleksime saanud sellist ansamblit moodustada.»

Paraku pole kindel, kas sama koosseis järgmisel aastal jätkata saab, sest noormehi võib varsti kimbutada häälemurre. «Sellepärast on eriti tore, et saime nüüd võistlustel käia ja kõrge koha võita,» rõõmustas juhendaja.

Poisteansambel kandis laupäeval ette Uno Naissoo ja Heldur Karmo «Kojamehe laulu», mida saatis klaveril Hedi-Kai Pai, ning Joel Steinfeldti «Mesimummu», mis kõlas
a cappella. Mõlema laulu seade autor on Hedi-Kai Pai.

Sama kavaga esines Viva la Musica poisteansambel üleriigilisel ansamblite võistlusel, mis oli 21. ja 22. aprillil Alo Mattiisenile pühendatud 15. muusikapäevadel. Seal sai ta VI ja VII klassi kategoorias kolmanda koha.

Solist Estonias

Tähtis sündmus leiab Viva la Musica poisteansambli liikmel Stefan Airapetjanil ees saabuval pühapäeval. Eesti meestelaulu selts korraldab Estonia kontserdisaalis emadepäeva kontserdi ning tema on palutud sinna solistina esinema.

Stefan Airapetjan kannab laval ette kontserdi traditsioonilise pala «Ema süda» ning esitab ka Kustas Kikerpuu laulu «Päike paistma jääb». Viimati nimetatud palaga pälvis viljandlane aprilli algul korraldatud poiss-solistide võistlusel esikoha vanusegrupis, kuhu kuulvad lauljad 12. eluaastast kuni häälemurdeni.

Solisti klaveril saatva Hedi-Kai Pai sõnul on selline kutse väga suur tunnustus, sest varasematel aastatel on sel sündmusel «Ema südant» laulnud enamasti Tallinna lapsed.

8. mail kell 12 Estonia kontserdisaalis algava kontserdi kannab otse-eetris üle ka Eesti Televisioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles