Elektrimootori surin aitab päikesepoissi kärmelt edasi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josten Vallistu sai läinud kuul endale elektrimootorite abil vurava tooli, mis tema ja vanemate elu senisest hõlpsamaks muudab. Pildil on poiss koos ema Ülle Vallistuga.
Josten Vallistu sai läinud kuul endale elektrimootorite abil vurava tooli, mis tema ja vanemate elu senisest hõlpsamaks muudab. Pildil on poiss koos ema Ülle Vallistuga. Foto: Marika Oder

​Põhja-Sakala vallas elav väikemees Josten Vallistu ei saa paha haiguse tõttu küll ise kõndida, kuid sellest hoolimata suudab ta õues möllates sõpradest väledam olla.

Haruldase geenihaiguse tõttu ratastooli aheldatud kolmeaastane poiss sai läinud kuul endale elektrimootorite abil vurava tooli, mis tema ja tema vanemate elu senisest hõlpsamaks muudab. Alati naerusuise Josteni ema Ülle Vallistu sõnul meeldib poisile uus abiline väga ja see on andnud talle senisest tublisti enam liikumisvabadust.

Ema sõnul tuli riik neile kalli abivahendi soetamisel vastu, sest tavaliselt antakse selliseid kooliealistele. 7360 eurot maksva abivahendi hinnast kannab riik 90 protsenti ning ülejäänu tuli perel endal maksta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles