Ugala teater valmistub hipide revolutsiooniks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Hipide revolutsioon» Venemaalt pärit lavastusmeeskond tutvustas läinud reedel teatrirahvale lava- ja kostüümikavandeid.
Lavastuse «Hipide revolutsioon» Venemaalt pärit lavastusmeeskond tutvustas läinud reedel teatrirahvale lava- ja kostüümikavandeid. Foto: Heigo Teder / Ugala

Ugala teatri ja teatriühenduse R.A.A.A.M. koostöölavastuse «Hipide revolutsioon» Venemaalt pärit lavastusmeeskond tutvustas läinud reedel teatrirahvale lava- ja kostüümikavandeid.

EV100 teatrisarjas «Sajandi lugu» lavale jõudva «Hipide revolutsiooni» lavastaja on Juri Kvjatkovski, kunstnik Oksana Peretruhhina ja kostüümikunstnik Aleksei Lobanov. Nad kõik on hinnatud tegijad Vene teatrimaastikul. Esietendust on oodata tuleva aasta 3. veebruaril Ugala suures saalis.

Tulekul on tõeliselt hullumeelne reis 1970. aastatesse, mis räägib nõukogude Eesti hipidest, kes otsustavad minna kukutama kurjuse telge – Nõukogude Liitu. Lavastuse aluseks on Vladimir Wiedemanni teosed «Maagide kool» ja «Püha Kaljukitse radadel» ning Eesti ja ülejäänud Nõukogude Liidu hipide mälestused. Lavastuses teeb kaasa peaaegu kogu Ugala trupp.

On 1972. aasta. Woodstock on juba toimunud, biitlid on laiali läinud, kuid flower power valitseb ja läänemaailm võngub Veevalaja ajastu rütmis. Plaat-plaadilt ja teksapaari haaval imbub hipikultuur läbi raudse eesriide. Neil seal on kommuunid, meil siin sistema. Neil seal on Vietnami sõda, meil siin nõukogude kord. Neil seal on vaba eneseväljendus, meil siin KGB, miilits ja hulluarstid. Neil seal on LSD, meil siin plekieemaldi Sopals. Eestist pärit hipide psühhedeelsed rännakud viivad nii Kesk-Aasiasse kui ka sisekosmose kujuteldamatutesse soppidesse. Üks, mis oli, on ja jääb, on vägivallatu eesmärk jõuda totalitaarse režiimi südamesse ja purustada Nõukogude Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles