Neli julget Viljandimaa kodanikku said märgi rinda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikujulguse aumärk ja kell.
Kodanikujulguse aumärk ja kell. Foto: Justiitsministeerium

Justiitsminister Urmas Reinsalu andis esmaspäeval kodanikujulguse aumärgi 28 kodanikule, kes on vapra tegutsemisega päästnud elu, aidanud tabada kurjategijaid, hoidnud ära kuriteo või abistanud selle ohvrit. Märgi saajate seas oli neli Viljandimaa inimest.

Üks neist oli Tarvo Tsetsin, kelle abivalmidus aitas politseil jõuda mitmel pool Eestis tegutsenud varasteni.

Justiitsministeeriumi teatel varastati 2016. aasta kevadel Viljandimaal lühikese aja jooksul ehitusjärgus majadest hulk tööriistu. Ehkki sama käekirjaga vargusi oli teisteski maakondades, ei edenenud nende uurimine. Läbimurre toimus siis, kui uurija sattus ühe sündmuskoha lähedal kokku Tarvo Tsetsiniga, kes pakkus abiks oma kodu turvakaamerate salvestisi. Tsetsin oli väga koostöövalmis ja otsis välja ammused salvestised, millel oli näha kurjategijate auto. Tänu temale hakkas lugu hargnema ning avastati veel viies maakonnas toime pandud vargused.

Kodanikujulguse aumärgi pälvisid ministrilt veel Suure-Jaani noormehed Gerdo, Ainar ja Timory. Noormehed, kellest oli juttu ka Sakalas, nägid 26. septembril, kuidas poe ette sõitnud autost väljus väga purjus mees. Nad helistasid politseisse ja andsid nähtust teada. Kui mees tahtis mõne aja pärast uuesti sõitma minna, takistasid noormehed teda, kuni politseinikud kohale jõudsid. Meest oli joobes juhtimise, juhiloata sõitmise ja politseiametnikule altkäemaksu pakkumise eest korduvalt karistatud ning ta oli katseajal.

Justiitsminister Urmas Reinsalu tänas ja avaldas tunnustust kõigile kodanikujulguse märgi saanutele. «Mul on väga hea meel selle üle, mida te olete korda saatnud, riskides, pannes kaalule rohkem, kui seadus või formaalsed reeglid üheltki inimeselt nõuavad. Teie olete meie ühise elu kangelased ja tänu teie kangelastegudele on Eesti turvalisem paik,» kõneles justiitsminister aumärke kätte andes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles