Turvakaamerad tulevad politseile appi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli turvakaamerat on valmis Viljandis tööd alustama.
Neli turvakaamerat on valmis Viljandis tööd alustama. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei loodab Viljandis korrahoidmisel abi turvakaameratest, mis järgmisel nädalal tööle hakkavad.


«Agressiivset avaliku korra rikkumist on viimasel ajal olnud märksa enam kui suvel,» ütles Viljandimaa politseiosakonna vanemkomissar Alvar Pähkel. «Turvakaamerast ei saa küll mingi imerohi, aga see aitab inimesi korrale kutsuda ja neid vajaduse korral karistada.»



Lossimägedes puruks pekstud valgustid ja pingid ning kümned purustatud aknad kogu maakonnas on mõned näited sel kuul toime pandud korrarikkumistest.



Tonnine maasikas lükati orgu


Kui pargipinkide lõhkumine või ühe tänava valge värviga plätserdamine tundub olevat üsna tavaline poisikeste temp, siis ööl vastu laupäeva näitasid laamendajad tõelist jõudu. Nad suutsid ligi tonni kaaluva betoonist maasika Valuoja viaduktilt Paala järve äärde veeretada.



Linnadisainer Malle London avaldas juhtumit kommenteerides nii imestust kui kurvastust, et Viljandis on selliseid noori, kelle jõud annab võimaluse sel moel laamendada. Kolm aktsiaseltsi Clean­away töömeest, kes järgmisel päeval betoonkera ära viima läksid, jõudsid seda linnadisaineri sõnul vaevalt liigutada.



Kogu maakonnas on viimasel paaril nädalal puruks löödud hulk aknaid. «Ega linna kohta saagi midagi väga paha öelda,» tunnistas Pähkel. «Üldise negatiivse pildi loovad mujal maakonnas toime pandud teod.»



Tänu Viljandi rahalisele panusele on linnas Pähkli sõnul patrulle piisavalt. Mujale maakonda saadetakse patrulle varem tehtud ohuanalüüsist lähtudes. «Püüame pisteliselt ikka igale poole jõuda,» ütles ta.



Turvakaamerad hakkavad valvama


Novembrist peaks politseinike töö Viljandi kesklinnas tunduvalt kergemaks muutuma, sest neli linna pandud turvakaamerat hakkavad siis politseinikele tänavatel toimuvat näitama.



Politseimajas saab vaadata, mis sünnib uue veetorni ja kultuurimaja juures, Vabaduse platsil ning Centrumi ja bussijaama vahelisel alal. Pilt salvestatakse juhuks, kui peaks olema vaja turvalinti edaspidi üle vaadata.



«Järgmisel nädalal anname kogu süsteemi politseile üle,» kinnitas G4S Lääne-Eesti tehnikadirektor Gunnar Veermäe.



Viljandi linnapea Kalle Jents avaldas lootust, et teadmine turvakaameratest kutsub võimalikud lõhkujad korrale. Esialgu on kaameraid neli, kuid õige pea kavatseb linnavalitsus neid juurde muretseda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles