Sertifikaatide vahetajad seisid pikas sabas

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva ennelõunal oli Viljandi politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroosse ID-kaartide sertifikaate tulnud uuendama nii palju inimesi, et järjekord ulatus uksest välja.
Kolmapäeva ennelõunal oli Viljandi politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroosse ID-kaartide sertifikaate tulnud uuendama nii palju inimesi, et järjekord ulatus uksest välja. Foto: Elmo Riig

​«Panka ei saa, mitte kuskile ei saa – kõik on kutu!» lausus Viljandisse politsei- ja piirivalveameti teeninduses uue ID-kaardi sertifikaadi ja selle tarkvara kohta küsimusi esitama tulnud Kalju Rohtla. 

Ta oli ID-kaardi sertifikaadi oma arvutis kauguuendanud, ent dokumente allkirjastada ID-kaardi tarkvara ei lasknud. Tema väitel on teisigi, kel pärast sertifikaadi uuendamist ID-kaardi tarkvara ei tööta. Küllap takistavad seda arvuti viirusetõrje ja tulemüürid, arvas ta. Oma sõnul on tal ka varem arvuti ID-kaardi tarkvara tõrkunud ning ta on kaebustest politsei- ja piirivalveametile (PPA) teada andnud. «Eks neil ole raske oma vigasid tunnistada,» märkis Rohtla.

Oma küsimustele ta eile vastust ei saanud, sest ennelõunaks oli Viljandis Vabaduse platsil politsei- ja piirivalve­ameti teenindusbüroosse tekkinud pikk saba. «Siin pole aega oodata,» teatas ta ja keeras otsa ringi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles