Kunstikoolide liit otsis alakasutatud kohta ja sai Arkaadia aia

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnakunstnik Malle London ütles, et ennekõike vajaks noorte ideid Rubiini kohale tehtud haljasala, mis jäi omal ajal Arkaadia aia põhiprojektist välja.
Viljandi linnakunstnik Malle London ütles, et ennekõike vajaks noorte ideid Rubiini kohale tehtud haljasala, mis jäi omal ajal Arkaadia aia põhiprojektist välja. Foto: Marko Saarm

Eesti kunstikoolide liit pöördus septembri keskel Viljandi linnavalitsuse poole palvega leida üks paik, mis  on alakasutuses, unustusse jäänud või mille planeeritud funktsiooni pole inimesed omaks võtnud. Väljavalituks osutus Arkaadia aed.

Samasugust kohta otsiti disainikonkursi NODI ehk «Noored disainivad» tarbeks ka Pärnu ja Kohtla-Järve linnas ning Kose vallas. Võistluse teema on avalike kohtade rikastamine keskkonnadisaini abil. Kolmandat aastat korraldatava õpilaskonkursi puhul peab kunstikoolide liit oluliseks, et õpilaste võidutööd ka reaalselt teostatakse.

Viljandi linnakunstnik Malle London sõnas, et arhitektuuriamet valis kunstikoolide õpilastele välja Arkaadia aia. Kaaluti veel ka näiteks Valuoja oru mänguväljakut, kust tänavu suvel võeti maha oma aja ära elanud ja lastele ohtlikuks muutunud puidust atraktsioonid. Et aga amortiseerunud mänguväljaku asemele soovitakse rajada uus, siis langes see Londoni sõnul valikust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles