Võhmas tuleb lillepäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleb ka õitsvate tulpide näitus.
Tuleb ka õitsvate tulpide näitus. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lillepäev algab Võhma kultuurikeskuse suures saalis 22. mail kell 11 ja lõpeb kell 15. Võhma aiandusselts Kanarbik korraldab selle, et propageerida püsilillede kasvatamist ning tutvustada külastajatele Eesti tingimustesse sobivaid uusi liike ja sorte.

Aiandusseltsi liikmete väljapandud näitust tuleb hindama Eestis ja kaugemalgi tuntud lillekasvatajatest koosnev žürii, millesse kuuluvad Sulev Savisaar, Arnold Hannust (Haideaed), iirisekasvataja Elle Ahse, Enno Ahse, Lembit ja Saima Kaarna (Aiasõber), Airi ja Tarmo Loid (Valgehanso), Kersti Tambets ja Katrin Mäeots (Tartu ülikooli botaanikaaed).

Hinnatakse potti pandud lilli, mis peavad vastama kindlatele tingimustele: õisdekoratiivsed taimed peavad õitsema ning lehtdekoratiivsetel peavad olema välja arenenud sordile või liigile omased lehed.

Võistlusel on lubatud osaleda ainult niisuguste püsililledega, mida saab kasvatada Eestis. Püsikute alla arvatakse kõik rohttaimed või kääbuspõõsad, mis elavad kolm aastat või kauem. Taimed peavad olema seltsi liikme enda kasvatatud: talvitunud konkursil osaleja aias vähemalt aasta. Näitusel väljapandute seast selgitatakse välja Võhma tänavune parim püsilill.

Samal ajal korraldatakse õitsvate tulpide näitus, mida saavad hinnata kõik külastajad. Lilled aiandusseltsi Kanarbik liikmetel juba kasvavad ning hindama tulevad tuntud aiandustegelased. Võitjaid ootavad auhinnad ja kaaslaste tunnustus.

Lillepäev lõpeb oksjoniga, kus kõik näituse eksponaadid müüakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles