Repliik. Las paanika sulab

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlin Kuld
Merlin Kuld Foto: Marko Saarm / Sakala

Esimene lumi ajab autoomanikud alati paanikasse. Ei osata ühelgi aastal oodata, et see nii varakult maha tuleb ja autol talverehvid all peavad olema. 

Ei mäleta mina, et meie pere autodel oleks talverehvid enne lume saabumist alla saanud. Ometigi peaksime maal elades sellele erilist tähelepanu pöörama. Kui linna lahti lükatud teedel saab suverehvidega veel hakkama, siis kodusel külateel paksust lumest nendega alati läbi ei raiu. 

Ehkki ma ei peaks enam esimesest lumest üllatuma, suutsin ka endas läinud neljapäeval paanika tekitada. Uudised sellest, kuidas politsei autosid kinni pidas ja suverehvidega sõitjatel tee ääres mõtiskleda palus, sünnitasid ebakindlust. Ehkki teadsin telefonitorust kõlavat vastust, otsustasin rehvivahetuspunktidesse helistada. Kui Viljandis pakuti mulle aega järgmiseks nädalaks, siis Võhma omasse oleksin saanud järgmisel päeval. Otsustasin aga paanika koos esimese lumega sulama saata ja vaadata, mis elu toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles