Kohtumisõhtu Ingomar Vihmariga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 21 on teatrisõbrad oodatud Ugala teatrikohvikusse, kus algab kohtumisõhtu lavastaja ja Endla teatri loomingulise juhi Ingomar Vihmariga, kes lavastab pärast 15 aasta pikkust pausi taas Ugala teatris. Vahetult enne lavastuse «Orpheus allilmas» peaproovide algust intervjueerib Vihmarit vestlussarjas «Suitsuruumilood» teatri korraldusjuht Heigo Teder.

Ingomar Vihmar on töötanud kümmekond aastat Ugala teatris näitleja ja lavastajana, olnud mõned aastad vabakutseline lavastaja ja teeninud leiba reklaamifirmas copywriter’ina. Seejärel oli ta kümmekond aastat Eesti Draamateatri palgaline lavastaja ning 2015. aastast kannab Endla teatri loomingulise juhi ametinimetust.

Vihmari lavastuste nimekiri on pikk ja kirev, alustades mustlaste muinasjuttudest, põigates hiphopi radadele lavastuses «Küpressimägi». Ta on toonud lavale täpselt 200 korda täissaalidele mängitud publikulemmiku «Täismäng», olnud Briti näitekirjanduse in-yer-face’i žanri Eestisse tooja (Ravenhilli kõmulised lavalood), pälvinud Ants Lauteri nimelise preemia ning olnud oma positiivse ning muretu ellu- ja töössesuhtumisega oodatud mees kõikides Eesti teatrites.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles